Hoe ziet een behandeling eruit?

U wilt een intake inplannen of heeft deze al ingepland, u vraagt zich af wat u kunt verwachten.
Hieronder geven we antwoord op veel voorkomende vragen over dit onderwerp!

Verloop van de intake

Op de eerste afspraak vindt er een intake plaats. Deze bestaat uit een vraaggesprek om de klacht goed in kaart te brengen. Dan kijkt de therapeut naar het gangpatroon en voert een lichamelijk onderzoek uit. Op basis van de uitkomst van het onderzoek wordt er samen met de eigenaar een behandelplan opgesteld. Dit kan bestaan uit adviezen, massage, mobilisatie, rekkingen, oefentherapie en huiswerkoefeningen. Afhankelijk van de klacht wordt de behandelfrequentie bepaald.

Tijdens de intake probeert de therapeut ook meteen een stukje van de behandeling uit te voeren. De intake duurt gemiddeld 60 tot 75 minuten. 

* Naar aanleiding van de gevonden bevindingen kan het zijn dat de oorzaak van de klacht te beïnvloeden is door andere disciplines(s). Daarom wordt er nagestreefd om zo veel mogelijk samen te werken met de dierenarts en/of andere behandeldisciplines.

Waar vindt de behandeling plaats?

De behandeling van uw paard vindt bij uw paard op stal plaats.

Wat wordt er van mij verwacht als eigenaar tijdens de behandeling?


Wilt u ervoor zorgen dat uw paard schoon en droog is voor de behandeling.  Zo kan de therapeut de tijd zo efficiënt mogelijk benutten. 

Behandeling bij mij op stal, wat is er nodig?

Het is verstandig om voldoende rust en ruimte te hebben voor het onderzoek en de behandeling. Uw paard dient namelijk heen en weer gestapt en gedraafd te kunnen worden op een harde en zachte bodem. Voldoende licht is ook belangrijk zodat uw paard goed geobserveerd kan worden.

Na de behandeling?

Let wel op, na de behandeling mag uw paard twee dagen niet gereden worden.
Hierom is het verstandig om een behandeling niet voor een wedstrijd of belangrijke training in te plannen.
Het aantal behandelingen hangt af van de bevindingen van de therapeut.

Indicaties voor fysiotherapie

Heeft u vragen over wanneer u een dierenfysiotherapeut zou kunnen inschakelen?
U kunt hier lezen bij welke symptomen een dierfysiotherapeut zou kunnen helpen.

Preventieve controle

Waarom een preventieve controle of een sportkeuring?
Preventie is nog niet zo’n algemeen begrip als het om gezondheid gaat. Terwijl juist het voorkomen van blessures veel winst kan opleveren, zowel financieel als mentaal en fysiek.

Therapie vormen

Bent u benieuwd naar welke therapievormen er zijn? Hoe deze toegepast worden en wat de effecten hiervan zijn? U kunt hier verder lezen over de therapie vormen: Masseren, Mobiliseren, informeren en meer!