Veel gestelde vragen

Er zijn verschillende manieren waarop een hond dit kan aangeven. Veel voorkomende signalen zijn: overmatig hijgen (wanneer er bijv. geen inspanning heeft plaatsgevonden), smakken of gapen bij aanraking van bepaalde lichaamsdelen, tijdens het wandelen gaan zitten of liggen, niet verder willen lopen of minder lang/snel willen lopen, mank lopen, (op)startstijfheid, overmatig likken van pootjes en veranderd (agressief) gedrag naar andere honden of mensen.

Een paard is een prooidier, hierdoor verbergen zij wanneer er pijn of ongemak wordt ervaren. Veel voorkomende signalen zijn: staak gedrag tijdens het rijden, plotselinge zadel-/singelnijd, moeite met inbuigen naar één of beide kanten, afweerreactie tijdens poetsen of kantelen van het hoofd.
Voor meer uitleg klik dan hier

Katten zijn anders dan honden als het gaat om het aangeven van lichamelijke ongemakken. Ze zullen minder snel laten zien dat ze ergens last van hebben. Het is belangrijk dat je ongemak en pijn bij je kat tijdig herkent. Veel katten hebben artrose of rugklachten zonder dat de eigenaar dit merkt. Het is fijn als je de pijn kan verlichten die gepaard gaan met deze aandoeningen. voor meer uitleg:

Tijdens de eerste afspraak vindt er een intake plaats. Deze bestaat uit een vraaggesprek, onderzoek van het gangpatroon en een lichamelijk onderzoek om de klacht goed in kaart te brengen. 

Wanneer u het idee heeft dat uw dier pijn heeft, is het altijd verstandig om contact op te nemen met een dierenarts of dierenfysiotherapeut. Maar ook wanneer u met uw dier sport of wilt gaan sporten en u wilt dat deze in een zo goed mogelijke conditie is.

Wanneer uw dier een operatie heeft ondergaan kan fysiotherapie erg veel betekenen in het revalidatietraject. Daarnaast kan een preventief onderzoek of behandeling altijd! U kunt contact met de fysiotherapeut opnemen en overleggen of een behandeling van nut kan zijn.

Uw hond of kat comfortabel houden is het belangrijkste! De hond of kat wordt op een welzijnsgerichte manier benaderd, er wordt niet met dwang gewerkt.

We proberen het voor uw hond of kat zo comfortabel mogelijk te maken. Samen kijken we naar de situatie waar uw hond of kat zich het prettigst bij voelt. Als de behandeltafel te spannend is behandelen we op de grond of andersom.

Als u uw dier heeft een verzekering heeft is het mogelijk dat uw dier verzekerd is voor fysiotherapie. Vraag dit na bij uw verzekeraar.

Ik ben aangesloten bij het NVFD (Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij Dieren). Dit is van belang om uw behandeling vergoed te krijgen.

U kunt ons via Whatsapp, telefoon of E-mail bereiken! Tevens kunt u op de website ook een contact formulier invullen, dan nemen wij zo snel als mogelijk contact met u op!

Bel of whatsapp 06 22 428 057 of stuur een Email naar info@vanleeuwendierfysiotherapie.nl

De praktijk is geopend voor behandelingen op:

  • Dinsdag 13.00 – 19.00
  • Vrijdag 9.00 – 19.00
  • Zaterdag 9.00 – 12.30

Buiten deze tijden kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen!

Als u een afspraak bij ons heeft ingepland krijgt u een bevestiging mail, hier staat ook in benoemd dat als uw afspraak niet door kunt gaan u minimaal 24 uur van te voren dient af te bellen.

Als u binnen de 24 uur van te voren afbelt wordt er voor de geserveerde tijd kosten in rekening gebracht.

Daarom is het van belang dat u ons zo snel als mogelijk, maar minimaal 24 uur van te voren, op de hoogte brengt als een afspraak niet door kunt gaan.

De juiste behandeling

Zoals elk mens uniek is, is ook elke hond, kat of paard uniek!

Daarom wordt er naar uw verhaal geluisterd en gekeken naar de beste behandelen methode die bij u en uw dier past.